Ρωσία: Μέσω smartphones παρακολουθούν όσους έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό για να παραμένουν στα σπίτια τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 15:45
Ρωσία: Μέσω smartphones παρακολουθούν όσους έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό για να παραμένουν στα σπίτια τους

Το σύστημα παρακολούθησης των ατόμων που έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και παραμένουν στο σπίτι τους, το οποίο φέρει την ονομασία «Κοινωνική Παρακολούθηση», τέθηκε σε λειτουργία σήμερα στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Πληροφοριακών Τεχνολογιών της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Στη Μόσχα, με βάση το διάταγμα του δημάρχου, για πρώτη φορά άρχισαν να χρησιμοποιούνται τεχνολογίες κοινωνικής παρακολούθησης των ασθενών οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και επιλέξει να έχουν νοσηλεία κατ’ οίκον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριακών Τεχνολογιών, στην οποία επισημαίνεται ότι για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούνται τεχνολογίες εντοπισμού μέσω κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Διεύθυνση Πληροφοριακών Τεχνολογιών, σήμερα παρέδωσαν στους ασθενείς, οι οποίοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό, smartphones στα οποία είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή «Κοινωνική Παρακολούθηση».

«Τα τεχνολογικά αυτά μέσα δίνουν τη δυνατότητα στις αρχές της πόλης να ελέγχουν αν τηρείται η καραντίνα και να εντοπίζουν άμεσα τις περιπτώσεις παραβίασής της, κάτι που θα συμβάλει στο να αποφύγουμε την περαιτέρω διασπορά του ιού» αναφέρεται στην ανακοίνωση της αρμόδιας Διεύθυνσης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020, 15:54