Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ εμπόδισαν τη δυναμική των διμερών σχέσεων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, 04:08
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Οι πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ εμπόδισαν τη δυναμική των διμερών σχέσεων

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σχολιάζοντας με ανακοίνωσή του την παραίτηση του Αμερικανού πρέσβη στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν αναφέρει ότι οι εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το δυναμικό των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

«Αυτή είναι απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντίστοιχα τη δραστηριότητα του πρέπει επίσης να την αξιολογήσει η αμερικανική πλευρά. Ο Χάντσμαν είναι επαγγελματίας. Δυστυχώς, οι εσωτερικές πολιτικές συγκυρίες στις ΗΠΑ δεν επέτρεψαν να υλοποιηθεί το ισχύον δυναμικό των διμερών σχέσεων» αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία Τζον Χάντσμαν υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δημοσίευμα την εφημερίδας «The Salt Lake Tribune», που εκδίδεται στην πολιτεία της Γιούτα από την οποία κατάγεται ο Χάντσμαν.

Νωρίτερα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο δικές του πηγές μετέδωσε ότι οι πρόεδροι των ΗΠΑ και τη Ρωσίας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν συζήτησαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις πυρκαγιές στην Σιβηρία και τον διορισμό του νέου Αμερικανού πρεσβευτή στη Ρωσία, χωρίς ωστόσο να αναφέρει το όνομα του.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2019, 04:45