Το αεροπλανοφόρο του Βασιλικού Ναυτικού HMS Queen Elizabeth ανέβαλε τον απόπλου από τη Ναυτική Βάση του Πόρτσμουθ και τη συμμετοχή του σε ασκήσεις καθώς αρκετά μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 100 επιπλέον μέλη του πληρώματος απομονώθηκαν επί του σκάφους επειδή είχαν επαφή με θετικά περιστατικά, σύμφωνα με τη dailymail.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολεμικό πλοίο ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών αναμενόταν να αναχωρήσει από το Portsmouth Historic Dockyard τη Δευτέρα το απόγευμα για ασκήσεις, αλλά η αναχώρησή του αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι «λιγότερα από 10» μέλη του πληρώματος από τα  1.000 συνολικά, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και έχουν τεθεί σε καραντίνα σε στρατώνες στην ξηρά.

Άλλοι ναυτικοί που ήρθαν σε επαφή με τους θετικούς συναδέλφους τους θα απομονώθουν επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η δεύτερη φορά που ο αερομεταφορέας έπρεπε να αναβάλει τον απόπλου του καθώς τον περασμένο Απρίλιο, είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό, δύο μέλη του πληρώματος.

Ο αερομεταφορέας επρόκειτο να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές ασκήσεις στη θάλασσα πριν αναχωρήσει για μεγάλες διεθνείς ασκήσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιβίβασης για πρώτη φορά τόσο των αεροσκαφών F35 Lightning των ΗΠΑ όσο και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ορισμένα βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-35B θα βρίσκονταν επίσης στο αεροπλανοφόρο στη μεγαλύτερη ομάδα αεριωθούμενων αεροσκαφών που παρατηρήθηκαν σε βρετανικό πολεμικό πλοίο για περισσότερο από μια δεκαετία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης