Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία μετά από την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες σε σούπερ μάρκετ του Αμβούργου. 

Το απόγευμα της Παρασκευής, ένας άντρας άρχισε να μαχαιρώνει αδιακρίτως πολίτες εντός και εκτός υποκαταστήματος της Edeka – μιας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που προχώρησαν στη σύλληψη του δράστη. 

Για αρκετή ώρα, η περιοχή γύρω από το σούπερ μάρκετ είχε αποκλειστεί και οι αρχές ζητούσαν από τους πολίτες να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε tweet της αστυνομίας, αναφέρεται ότι επρόκειτο για έναν μεμονωμένο δράστη. Οι αρχές εκτιμούν, μάλιστα, ότι στόχος δεν ήταν η κλοπή. 

Ωστόσο, τα κίνητρά του παραμένουν προς το παρόν αδιευκρίνιστα, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα σενάρια – ακόμη το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας. 

Τις ανακρίσεις ανέλαβε άμεσα ειδική επιτροπή. 

«Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Η εφημερίδα Βild, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα, γράφει ότι την ώρα που ο δράστης επιτίθετο σε πελάτες του σούπερ μάρκετ φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Αυτό, όμως, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημα «χείλη». 

Φωτογραφία-ντοκουμέντο του δράστη 

Μια φωτογραφία-ντοκουμέντο του δράστη της επίθεσης στο Αμβούργο δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Στη φωτογραφία, ο δράστης εμφανίζεται να κάθεται μέσα σε περιπολικό, με ένα ματωμένο πανί πάνω από το πρόσωπό του. 

Ο δράστης της επίθεσης είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, που επεσήμανε ότι συνεχίζει τις έρευνες για να καθορίσει την τωρινή του υπηκοότητα.

Οι αρχές επίσης αναθεώρησαν τον απολογισμό της επίθεσης που διαπράχθηκε το απόγευμα σε μια εμπορική συνοικία της πόλης: εκτός του ενός νεκρού, συνολικά έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης