Έξι Αμερικανοί στρατιώτες υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις που εξαπέλυσαν την προηγούμενη εβδομάδα φιλοϊρανοί μαχητές στη Συρία, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Ως εκ τούτου, ανέρχονται σε 12 οι Αμερικανοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στη διάρκεια των δύο επιθέσεων (23 και 24 Μαρτίου). Ένας Αμερικανός εργολάβος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε από την επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους (UAV) κοντά στην πόλη Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, ο ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Πατ Ράιντερ, είπε ότι τέσσερις στρατιώτες υπέστησαν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην επίθεση της 23ης Μαρτίου κοντά σε στρατιωτική βάση της Χασάκα, και άλλοι δύο στην επίθεση της 24ης Μαρτίου λίγο μακρύτερα.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οκτώ φιλοϊρανοί μαχητές σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία μετά τις επιθέσεις που δέχθηκαν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Παρασκευή το Ιράν ότι οι ΗΠΑ θα ενεργήσουν με σθένος και αποφασιστικότητα για να προστατεύσουν το προσωπικό τους στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος υπογράμμισε ότι οι επιθέσεις δεν πρόκειται να προκαλέσουν την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία, όπου αγωνίζονται να εξαρθρώσουν τους εναπομείναντες θύλακες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το υπουργείο Εξωτερικών στη Δαμασκό καταδίκασε τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον ψεύδεται σε ό,τι αφορά τους στόχους των επιχειρήσεων και διεμήνυσε ότι θα τερματίσει την «αμερικανική κατοχή» εδαφών της συριακής επικράτειας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κατηγόρησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις για επιθέσεις σε μη στρατιωτικές υποδομές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης