Το πετρέλαιο που εξορύσσεται στη βορειοανατολική Συρία χρησιμοποιείται από τις τοπικές αρχές για δικό τους όφελος, δήλωσε την Τετάρτη ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αντικρούοντας τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον περασμένο μήνα ότι αμερικανές ενεργειακές εταιρείες πιθανόν να δραστηριοποιηθούν εκεί.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου, όπου ανακοινώθηκε ο θάνατος του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σε μια αμερικανική επιδρομή τον περασμένο μήνα, ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να αναλάβουν τις περιοχές με τα κοιτάσματα πετρελαίου στη βορειοανατολική Συρία, τα οποία διαχειρίζονται αυτή τη στιγμή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, σύμμαχοι των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, επισήμανε ότι δεν έχει δοθεί καμία κατεύθυνση από τον Λευκό Οίκο προς αυτό το σενάριο.

«Το πετρέλαιο το χρησιμοποιούν οι τοπικές αρχές προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων. Δεν μας έχει δοθεί καμία οδηγία, εδώ στο υπουργείο Εξωτερικών, από τη διοίκηση σε σχέση με τις περιοχές με τα κοιτάσματα πετρελαίου» εξήγησε ο αξιωματούχος, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, σε δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης