Το Ιράν χαλάρωσε περαιτέρω τους περιορισμούς που επέβαλε στο πλαίσιο της καταπολέμησης της πανδημίας Covid-19, επιτρέποντας σήμερα στα εστιατόρια να δεχτούν πελάτες, ενώ 57 νέοι θάνατοι ανακοινώθηκαν, οι οποίοι αυξάνουν σε περισσότερους από 7.500 τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην χώρα.

Από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων της Covid-19 στο έδαφός της στα μέσα Φεβρουαρίου, η Ισλαμική Δημοκρατία, η πιο πληγείσα χώρα στη Μέση Ανατολή, προσπαθεί να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας χωρίς να επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα ή καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Τα εστιατόρια που, πριν από αυτό το διάταγμα, είχαν τη δυνατότητα να διανέμουν φαγητό σε πακέτο, θα μπορούν από σήμερα να δέχονται πελάτες”, δήλωσε ο Μοχσέν Φαρχαντί, αναπληρωτής υπουργός Υγείας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Τα εστιατόρια είχαν περιληφθεί στην κατηγορία των επιχειρήσεων που χαρακτηρίζονταν υψηλού κινδύνου.

Ο Φαρχαντί κάλεσε τους εστιάτορες να σεβαστούν τις οδηγίες για την υγεία, κυρίως μια “απόσταση τουλάχιστον ενός ή δύο μέτρων μεταξύ των πελατών”, ένα μέτρο που σύμφωνα με τον Ιρανό αξιωματούχο, θα μειώσει στο μισό τη δυναμικότητα υποδοχής πελατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, ο Κιανούς Τζαχανπούρ, ανακοίνωσε 57 επιπλέον θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, με τους οποίους αυξάνονται σε 7.508 οι νεκροί στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Τζαχανπούρ, το Ιράν κατέγραψε 1.787 νέα κρούσματα μόλυνσης σε μία ημέρα, τα οποία αυξάνουν σε 139.511 τον συνολικό αριθμό τους.

Για ορισμένους ξένους ειδικούς αλλά και για ορισμένους Ιρανούς αξιωματούχους, τα κυβερνητικά στοιχεία υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό τα πραγματικά.

“Παρατηρούμε μια σταθερή διαδικασία στις περισσότερες επαρχίες”, δήλωσε ο Τζαχανπούρ, προσθέτοντας ότι το Χοζεστάν (νοτιοδυτικό Ιράν) παραμένει στο κόκκινο (το υψηλότερο επίπεδο κινδύνου), αν και “ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται”, δήλωσε.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης