«Κανείς δεν θέλει να κάτσει δίπλα στον Ερντογάν: Ο εφιάλτης των θέσεων της Συνόδου»· Κατά αυτόν τον τρόπο τιτλοφορούν οι Times του Λονδίνου ένα δημοσίευμά τους για την άτυπη Σύνοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πράγα.

Στο εν λόγω άρθρο οι Times, επικαλούμενες μια ανώνυμη πηγή, αναφέρουν ότι κανείς από τους ηγέτες της ΕΕ δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στον πρόεδρο της Τουρκίας, εξαιτίας της στάσης του και της απειλητικής προσέγγισής του απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και εξαιτίας του βέτο που ασκούσε στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βοηθός ηγέτη χώρας της ΕΕ φαίνεται να χαρακτήρισε τον Ερντογάν «άξεστο» και «αυταρχικό ηγέτη» και είπε ότι «κανείς δεν ήθελε να κάτσει δίπλα του, εξαιτίας της εμπρηστικής και προκλητικής συμπεριφοράς του το προηγούμενο διάστημα».

Οι Times κάνουν λόγο για διπλωματικό «πονοκέφαλο» λόγω της παρουσίας του Ερντογάν, η οποία αν και σημαντική στο πλαίσιο του πολέμου στην Ουκρανία, δεν είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη μετά τα επιθετικά του σχόλια απέναντι στην Ελλάδα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης