Περισσότερα από 50.000 παιδιά ζουν σε καταλύματα, σε αυτοσχέδια καταφύγια ή στον δρόμο στη Γαλλία, προειδοποίησε την Πέμπτη η συλλογικότητα “Ποτέ Χωρίς Στέγη” κατά τη διάρκεια κινητοποίησης κατά της κακής στέγασης των ανηλίκων στη Λιόν, στην κεντροανατολική Γαλλία.

Με την ευκαιρία αυτή, η συγκεκριμένη οργάνωση που έχει την έδρα της στη Λιόν, η UNICEF Γαλλίας, μια ένωση γονέων μαθητών και η συλλογικότητα CAU κάλεσαν τις Αρχές και τους υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές να δράσουν απέναντι στην επιδείνωση της κατάστασης των άστεγων ανηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Το κράτος ανέπτυξε πρωτοφανή μέσα για να διατηρήσει 200.000 θέσεις σε καταλύματα και να θέσει τέλος στην εποχική διαχείριση των καταλυμάτων”, σημειώνει η CAU σε ανακοίνωση. “Δυστυχώς, λόγω της κοινωνικής και υγειονομικής κρίσης (…), υπάρχουν ακόμα άνθρωποι στον δρόμο, μεταξύ των οποίων οικογένειες και παιδιά”.

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020, το Ίδρυμα Abbé Pierre μετρούσε 300.000 άστεγους όλων των ηλικιακών ομάδων στη Γαλλία, υπερδιπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2012 και με ένα αυξανόμενο ποσοστό γυναικών και παιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης