Τραγωδία σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, όπου αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκε με τοπικό τρένο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άνθρωποι και να τραυματιστούν 47.
Ο υπουργός Μεταφορών Τζαχίτ Τουρχάν ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως έξι επιβάτες και τρεις μηχανοδηγοί είναι νεκροί.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους από το σημείο του δυστυχήματος, ο κυβερνήτης της Άγκυρας, Βασίπ Σαχίν, διευκρίνισε ότι η αμαξοστοιχία υψηλής ταχύτητας, που είχε αρχίσει το δρομολόγιό της με προορισμό την κεντρική επαρχία του Ικονίου, έπεσε πάνω σε μηχανοκίνητο βαγονέτο ελέγχου των σιδηροτροχιών, το οποίο εκείνη την ώρα πραγματοποιούσε επισκευές στις γραμμές.

«Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Ελπίζουμε ο αριθμός των νεκρών να μην αυξηθεί» πρόσθεσε ο Σαχίν.
Σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Άγκυρας, ο οδηγός της αμαξοστοιχίας είναι μεταξύ των νεκρών.

Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Γενί Μαχαλέ, στη δυτική πλευρά της πρωτεύουσας. Μια γέφυρα κατέρρευσε πάνω στην αμαξοστοιχία, της οποίας τουλάχιστον δύο βαγόνια εκτροχιάστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση δείχνουν τις ομάδες διάσωσης να επιχειρούν γύρω από τα μπλε και λευκά βαγόνια που έχουν καλυφθεί από συντρίμμια. Διασώστες της τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έδιναν κουβέρτες και σούπα στους διασωθέντες, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που είχε αποκλειστεί για την κυκλοφορία, κοντά στον τόπο του δυστυχήματος.

Όπως τόνισε ο κυβερνήτης, για τα αίτια της τραγωδίας διεξάγεται έρευνα.

Χάρτης από το σημείο της τραγωδίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης