Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς ανατολική κατεύθυνση, προς την ανατολική θάλασσα, όπως αποκαλείται στην Κορέα, ή τη θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως ονομάζεται στη χώρα αυτή, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή από την πλευρά της έκανε λόγο για όχι λιγότερες από τρεις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων, που ήδη κατέπεσαν όλοι στη θάλασσα, με τουλάχιστον τον πρώτο να προσθαλασσώνεται εκτός ιαπωνικής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες εκτοξεύσεις καταγράφονται δύο ημέρες μετά τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) από την Πιονγκγιάνγκ, που μίλησε για «ξαφνική» άσκηση.

Η σημερινή οπλική δοκιμή χαρακτηρίζεται ήδη η τρίτη σημαντική φέτος και καταγράφεται μετά την προειδοποίηση της Βόρειας Κορέας πως θα προχωρήσει σε αντίδραση «άνευ προηγουμένου» καθώς ΗΠΑ και Νότια Κορέα ετοιμάζονταν για τα ετήσια στρατιωτικά γυμνάσιά τους.

Η ένταση στην κορεατική χερσόνησο παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, εν μέσω αλλεπάλληλων οπλικών δοκιμών από τη Βόρεια Κορέα και εντατικοποίησης των κοινών γυμνασίων του αμερικανικού και του νοτιοκορεατικού στρατού. Σεούλ και Ουάσινγκτον προειδοποιούν από πέρυσι πως η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέα δοκιμή πυρηνικού όπλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης