Βενεζουέλα-Covid-19: Παρατείνεται για 30 ημέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 05:52
Βενεζουέλα-Covid-19: Παρατείνεται για 30 ημέρες η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες πως παρατείνει για 30 ημέρες την "κατάσταση έκτακτης ανάγκης", που είχε κηρυχθεί στις 13 Μαρτίου και τον σχεδόν καθολικό περιορισμό που τέθηκε σε εφαρμογή σχεδόν πριν ένα μήνα, σε μια προσπάθεια να ανασχέσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

"Πρέπει να επιμείνουμε στην καραντίνα, στην οποία ανταποκρίθηκε ο λαός μας με μεγάλη πειθαρχία και πολύ θυσία", δήλωσε η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες σε τοποθέτησή της στη δημόσια τηλεόραση από το διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας, όπου μόλις είχαν φθάσει "30 τόνοι ιατρικού υλικού από την Κίνα. Σε αυτή τη βοήθεια από τη στενή σύμμαχο του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, περιλαμβάνονταν γάντια και μάσκες προσωπικής προστασίας.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, από τις αρχές Μαρτίου έχουν καταγραφεί στη χώρα 175 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και εννέα θάνατοι. Όμως ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γουαϊδό κατηγορεί τον πρόεδρο πως "ψεύδεται αναίσχυντα" και κρύβει τον πραγματικό αριθμό των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Για να περιορίσει την μετάδοση, ο Μαδούρο αποφάσισε στις 17 Μαρτίου τον σχεδόν πλήρη περιορισμό των 30 εκατ.κατοίκων της Βενεζουέλας. Τα σχολεία είναι κλειστά, οι πτήσεις προς και από τη Βενεζουέλα έχουν σχεδόν ανασταλεί και μόνο "οι ζωτικής σημασίας" δραστηριότητες, όπως τα σούπερ μάρκετ και οι ιατρικές υπηρεσίες, παραμένουν ανοικτές, ενώ οι μόνες μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι για αγορά τροφίμων και για ιατρικές επισκέψεις.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Απριλίου 2020, 05:52