Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ξεκίνησε έρευνα την Τετάρτη, μετά τις καταγγελίες ότι κάποιες δόσεις του εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό μπορεί να κατέληξαν σε πρόσωπα που δεν τις δικαιούνταν, αφού δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία υγειονομικοί κάνουν ενέσεις σε ηλικιωμένους, χωρίς όμως να τους εγχύουν τίποτα.

Η αστυνομία ζήτησε από τις τοπικές αρχές και τους υγειονομικούς αξιωματούχους να βοηθήσουν ώστε να διευκρινιστεί τι απέγιναν οι δόσεις που προορίζονταν για ομάδες υψηλού κινδύνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Πολιτεία του Ρίο έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις ψεύτικων εμβολιασμών, στις οποίες οι υγειονομικοί έκαναν ενέσεις με άδειες σύριγγες.

Οι εργαζόμενοι που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ήδη απολυθεί και οι ηλικιωμένοι που δέχτηκαν αυτές τις ψεύτικες ενέσεις εμβολιάστηκαν αργότερα, ανέφερε το συμβούλιο νοσηλευτικής φροντίδας του Ρίο, το Coren-RJ.

Αν η αστυνομία διαπιστώσει ότι τα εμβόλια δόθηκαν αλλού, οι εμπλεκόμενοι μπορεί να διωχθούν για υπεξαίρεση, μια κατηγορία που τιμωρείται με κάθειρξη έως και 12 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης