Η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, είναι να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου και να εξασφαλίσει μια νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μέχρι το τέλος του ερχόμενου χρόνου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μάικλ Γκόουβ.

Μετά την επανεκλογή των Συντηρητικών την περασμένη εβδομάδα με πλειοψηφία 80 εδρών, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα επιδιώξει να πετύχει δύο προτεραιότητες. Πρώτον, να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για να πραγματοποιηθεί το Brexit και δεύτερον, να ρίξει χρήματα στο βρετανικό σύστημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που μπορώ απολύτως να επιβεβαιώσω είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε το Νομοσχέδιο Συμφωνίας Αποχώρησης σχετικά σύντομα και στη συνέχεια θα καταστήσουμε σαφές ότι θα περάσει πριν από τις 31 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Γκόουβ στο Sky News.

«Θα έχουμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς τις συνομιλίες μας με την ΕΕ για το νέο πλαίσιο ελεύθερου εμπορίου και φιλικής συνεργασίας», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Γκόουβ δήλωσε ακόμη πως η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης στο εσωτερικό είναι να ενισχύσει την υπηρεσία δημόσιας υγείας, κάτι που είναι ουσιώδους σημασίας για να διατηρήσει ο Τζόνσον την υποστήριξη ψηφοφόρων στη βόρεια και την κεντρική Αγγλία που ψήφιζαν παραδοσιακά το Εργατικό Κόμμα, όμως ψήφισαν στις εκλογές αυτές τους Συντηρητικούς, σε πολλές περιπτώσεις για πρώτη φορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης