Αργή χαρακτηρίζει την αντίδραση του Εργατικού κόμματος σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση φαινομένων αντισημιτισμού στους κόλπους του, ο σκιώδης υπουργός των Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ, στενός συνεργάτης του Τζέρεμι Κόρμπιν, σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η εφημερίδα Evening Standard.

Ο ΜακΝτόνελ ισχυρίζεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να γίνει γρηγορότερο και πιο δυναμικό. «Νομίζω ότι περισσότερο ακούγαμε παρά δρούσαμε. Αυτό είναι το πρόβλημα» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις κατηγορίες κάποιων εκ των παραιτηθέντων βουλευτών που επικαλέστηκαν δυσαρέσκεια για τον τρόπο αντιμετώπισης του αντισημιτισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μετά τη σημερινή παραίτηση του ένατου μέσα σε μία εβδομάδα βουλευτή των Εργατικών, του Ίαν Όστιν, μέλη του κόμματος, που βρίσκονται κοντά στον ηγέτη τους Τζέρεμι Κόρμπιν, έσπευσαν να σχολιάσουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Όστιν ανήκε στην δεξιά πτέρυγα του κόμματος. Και ενώ επικαλέστηκε αντιρατσιστικούς λόγους για να αποχωρήσει, ο ίδιος προέτρεπε στο παρελθόν την παράταξη να παρουσιάσει σκληρότερους νόμους για το μεταναστευτικό.

Για του λόγου το αληθές, ανέσυραν δημοσίευμα της «Mail» το 2014, το οποίο είχε παρουσιάσει προτάσεις του Ίαν Όστιν, στο οποίο υποστήριζε ότι το Εργατικό Κόμμα θα πρέπει να υιοθετήσει σκληρότερη πολιτική, όπως απαγόρευση επιδομάτων στους νέους μετανάστες που δεν έχουν προσφέρει οικονομικά στο βρετανικό σύστημα, δαχτυλικά αποτυπώματα στα σύνορα στο Καλαί και πληρωμή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τους ξένους για την φροντίδα τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης