Σχεδόν 60 άνθρωποι δέχονται καθημερινά επίθεση με μαχαίρι στη Μ. Βρετανία, ενώ σε 20.000 ανέρχονται τα θύματα παρόμοιων εγκλημάτων από το 2007, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η εφημερίδα Sunday Telegraph.
Ο αριθμός των επιθέσεων με μαχαίρι έχει αυξηθεί κατακόρυφα στη διάρκεια του χρόνου, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση. Μόλις έξι άνθρωποι μαχαιρώθηκαν εντός 24ωρου την περασμένη εβδομάδα.
Ο Γκόρντον Μπράουν κάλεσε επειγόντως τη Σκότλαντ Γιάρντ για να συζητήσουν τρόπους άμεσης δράσης. Ο Πρωθυπουργός πρότεινε να γίνει πλήρης χρήση των αστυνομικών δυνάμεων και να καθιερωθεί ο σωματικός έλεγχος στους πελάτες των club, σε περίπτωση που κουβαλούν επάνω τους μαχαίρια ή όπλα.
Την Τρίτη δε, αναμένεται να δημοσιευθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών σχέδιο για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας.

