Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που έκανε βρετανική οργάνωση σχετικά με την ποιότητα των βρεφικών τροφών που διατίθενται στο εμπόριο.
Οι ειδικοί επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, συμπέραναν ότι περίπου οι μισές από τις βρεφικές και παιδικές τροφές που πωλούνται σε υπεραγορές στη Βρετανία περιέχουν την ίδια ή και μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών συγκριτικά με τα μπισκότα σοκολάτας ή τα χάμπουργκερ.
Πρόκειται για έρευνα του οργανισμού Children’s Food Campaign (CFC), η οποία ανήκει στην ευρύτερη οργάνωση για τα τρόφιμα και τη γεωργία, Sustain.

Η CFC ανέλυσε το διατροφικό περιεχόμενο 107 βρεφικών και παιδικών τροφών και βρήκε ότι μόνον οι μισές από αυτές είχαν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι και ζάχαρη, όπως ορίζουν οι οδηγίες της βρετανικής Υπηρεσίας Προδιαγραφών Τροφίμων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια μπισκότα για νήπια περιέχουν υδρογονωμένα λιπαρά, τα οποία συνδέονται με καρδιοπάθειες, ενώ άλλα περιέχουν περισσότερα κορεσμένα λιπαρά από ένα είδος χάμπουργκερ της διάσημης αλυσίδας γρήγορου φαγητού McDonalds.

