Π.Κ.

Το απόγευμα της Τρίτης 25ης Φεβρουαρίου συνέβη το εξής δημοσιογραφικό ατόπημα. Αιφνιδίως Μέσα Ενημέρωσης του Ηλεκτρονικού Τύπου ανήρτησαν σχεδόν ταυτόχρονα τρεις διαφορετικές ειδήσεις περί κορωνοϊού. Η πρώτη αφορούσε έναν ναυτικό ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ δείγμα δόθηκε για ανάλυση στο Ινστιτούτο Παστέρ. Η δεύτερη πληροφορία αφορούσε μη επιβεβαιωμένο περιστατικό μεταφοράς ασθενούς με ύποπτα συμπτώματα στο νοσοκομείο Αττικόν. Η τρίτη πληροφορία αφορούσε κατάσταση συναγερμού στο νοσοκομείο Παίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη στιγμή που κυκλοφόρησαν και οι τρεις πληροφορίες το zougla.gr ήρθε αμέσως σε επαφή με τον ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα με το υπεύθυνο του Γραφείου Τύπου, Στέλιο Λεύκοβιτς. Ο κος Λεύκοβιτς μας ενημέρωσε πως ναι μεν δείγμα του ναυτικού που μεταφέρθηκε στο Σωτηρία εξετάζεται στο Ινστιτούτο Παστέρ αλλά το περιστατικό έχει πολύ χαμηλές πιθανότητες να είναι κρούσμα κορωνοϊού. Ο ίδιος άνθρωπος ανέφερε πως δεν γνωρίζει τίποτε για περιστατικό που μεταφέρθηκε στο Αττικόν. Η τρίτη πληροφορία περί συναγερμού στο Παίδων είχε ήδη διαψευθεί αφού το υποτιθέμενο κρούσμα που είχε μεταφερθεί από το Λουτράκι απεδείχθη αρνητικό στον κορωνοϊό.

Το zougla.gr τηλεφώνησε αμέσως στο νοσοκομείο Αττικόν και μάλιστα συνομίλησε με δύο διαφορετικές πηγές. Η διοίκηση του νοσοκομείου απάντησε πως δεν διαθέτει καμία απολύτως πληροφορίας περί διακομιδής ασθενούς με ύποπτα συμπτώματα στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου. Η δεύτερη πηγή από το Αττικόν μας ενημέρωσε πως δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση για τέτοιο περιστατικό καθώς και καμία προειδοποίηση του ιατρικού προσωπικού πως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ή νοσηλεύεται τέτοιο περιστατικό.

Με λίγα λόγια και μιλώντας απολύτως δημοσιογραφικά. Καμία από τις τρεις παραπάνω ειδήσεις δεν θα έπρεπε να έχει ανακυκλωθεί και αναπαραχθεί και μάλιστα με πρωτοσέλιδα και με τίτλους οι οποίοι προκαλούν τον τρόμο. Τελικά μόνο μια εκ των τριών πληροφοριών αφορά πραγματικό περιστατικό ασθενούς αλλά με πολύ χαμηλό προφίλ της νόσου του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης