Αποπέμφθηκε από το Spiegel ο αρχισυντάκτης Στέφεν Κλούσμαν και ένας από τους λόγους φαίνεται να ήταν το θέμα της «μικρής Μαρίας» στον Έβρο, μια «αποτυχία» που σύμφωνα με την FAZ του στοίχησε την θέση του. 

Συγκεκριμένα, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ήταν «υπεύθυνος για την ιστορία του κοριτσιού από τη Συρία, που φέρεται να πέθανε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, η οποία κατά πάσα πιθανότητα δεν υπήρχε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Spiegel παραδέχτηκε επίσημα τις λανθασμένες πληροφορίες για την υπόθεση των 38 προσφύγων στον Έβρο και τον «θάνατο της 5χρονης Μαρίας».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε επίσημα ο Spiegel για την υπόθεση, «δεν πρόκειται να αναρτήσουμε ξανά στην ιστοσελίδα τα προηγούμενα δημοσιεύματα για την υπόθεση της Μαρίας, ούτε σε επεξεργασμένη μορφή. Θα έπρεπε να διορθωθούν πάρα πολλά για να γίνει αυτό. Αντ’ αυτού, δημοσιεύουμε εδώ τα αποτελέσματα της έρευνάς μας».

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, σε συνέντευξη του την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν το θέμα της «μικρής Μαρίας» έκανε καλό ή κακό στον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε «από πλευράς επικοινωνιακής διαχείρισης μάς έκανε κακό, επί της ουσίας δεν είχαμε άδικο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης