Νέα πρωτοβουλία αξιοποίησης των επιχειρηματικών ευκαιριών με την Κίνα ξεκίνησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, η ενεργοποίηση των χιλιάδων μικρομεσαίων Kινέζων επαγγελματιών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η αναζήτηση συνεργειών στους τομείς του εμπορίου, του τουρισμού, της κτηματαγοράς και των εξαγωγών, αποτελούν τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος της νεοσύστατης Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με τη συγκρότηση της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης, στην οποία μετέχουν Έλληνες και Κινέζοι επιχειρηματίες, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προσβλέπει σε ένα σχεδιασμένο, σωστά προετοιμασμένο και προσεκτικό άνοιγμα στην αγορά υπηρεσιών και προϊόντων της Κίνας για τα μέλη του και όχι μόνο», δηλώνει ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και συμπληρώνει:

«Η προσέλκυση κινεζικών κεφαλαίων για την υλοποίηση κοινών επενδυτικών σχεδίων, θα συμβάλει στην ταχύτερη ανάκαμψη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας, αξιοποιώντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί η περίοδος μετά την πανδημία και το άνοιγμα της Κίνας».

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Ελληνοκινεζικής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Σταύρος Μονεμβασιώτης, «με ετήσιες εμπορικές συναλλαγές 5 τρισ. δολαρίων με άλλες χώρες και 160 εκατ. Κινέζους πολίτες να ταξιδεύουν κάθε χρόνο στο εξωτερικό για διακοπές, δαπανώντας πάνω από 250 δισ. δολάρια, η ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με την Κίνα, είναι προφανές ότι δημιουργεί τεράστιες προοπτικές για κάθε επιχείρηση στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαιτείται, ωστόσο, σχέδιο, ξεκάθαροι κανόνες και αμοιβαία εμπιστοσύνη, που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε σταδιακά τόσο με τους Κινέζους που ζουν στη χώρα μας, όσο και με επιχειρήσεις στην Κίνα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης