Την ικανοποίηση της για την υπογραφή της παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της μαρίνας Αλίμου για 40 χρόνια στην εταιρεία «Άκτωρ Παραχωρήσεις Α.Ε» εκφράζει η ΕΤΑΔ Α.Ε, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια της μαρίνας

Η υπογραφή, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήρθε ως επιστέγασμα πολύμηνων προετοιμασιών, διαδικασιών και διαπραγματεύσεων από τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ Α.Ε, ώστε να μεγιστοποιηθεί το κοινωνικό και οικονομικό αποτέλεσμα προς όφελος του Δημοσίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΕΤΑΔ Α.Ε, ως ιδιοκτήτρια εταιρεία της μαρίνας Αλίμου συμμετείχε όλο το προηγούμενο διάστημα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας σε στενή συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ που διενήργησε τον διαγωνισμό παραχώρησης μέσα από τη διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας (e-auction), τη νέα εταιρεία διαχείρισης, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ Α.Ε. Στέφανος Βλαστός δήλωσε με την ευκαιρία της παραχώρησης: «Ως ιδιοκτήτρια εταιρεία της μαρίνας Αλίμου έχουμε κάθε λόγο σήμερα να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για την υπογραφή της παραχώρησης μιας εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων υποδομών στην Ελλάδα, γιατί βρισκόμαστε ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε από εταιρεία διαχείρισης εταιρεία ακίνητης περιουσίας.

Οφείλω να πω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε σκληρά σε συλλογικό επίπεδο, ώστε να αναδείξουμε τη μαρίνα Αλίμου σε σημαντικό τουριστικό πόλο για το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και ολόκληρη την χώρα, δημιουργώντας οφέλη για την τοπική κοινωνία, θέσεις εργασίας και οικονομική ανάπτυξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μαρίνα Αλίμου αποτελεί τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες μαρίνες στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Με χερσαίο χώρο συνολικής έκτασης 210.000 τ.μ. και θαλάσσια ζώνη 428.000 τ.μ. είναι μια από τις μεγαλύτερες μαρίνες της Ελλάδας με πάνω από 1.000 μόνιμες θέσεις σκαφών εκ των οποίων 50 θέσεις για μεγάλες θαλαμηγούς άνω των 25 μέτρων.

Η ολοκλήρωση της παραχώρησης προσδιορίζεται εντός περιόδου 4 μηνών από την υπογραφή της Σύμβασης Παραχώρησης και αφού στο μεταξύ υπογραφεί μεταξύ ΕΤΑΔ και του Παραχωρησιούχου, το πρωτόκολλο παράδοσης της περιοχής παραχώρησης και των υφιστάμενων περιουσιακών στοιχείων εντός αυτής. Στη διάρκεια της περιόδου αυτής η ΕΤΑΔ Α.Ε θα συνεχίσει να διαχειρίζεται κανονικά τη μαρίνα Αλίμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης