Ινδονησία: Σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 14:13
Ινδονησία: Σε ύφεση η μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας

Η Ινδονησία υπέστη την πρώτη της ύφεση εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες καθώς η πανδημία της COVID-19 έπληξε την κατανάλωση και την επιχειρηματική δραστηριότητα στη μεγαλύτερη οικονομία της νοτιοανατολικής Ασίας, οδηγώντας στην απώλεια εκατομμύριων θέσεων εργασίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο, κατά 3,49% σε ετήσια βάση, καθώς μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο οι δαπάνες των νοικοκυριών και οι επενδύσεις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μείωση κατά 3% ύστερα από συρρίκνωση κατά 5,32% το δεύτερο τρίμηνο.

Ο υπουργός Οικονομικών Σρι Μουλγιάνι Ιντραουάτι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «τα χειρότερα έχουν περάσει», καταδεικνύοντας τη σημαντική ανάκαμψη στο τριμηνιαίο ΑΕΠ την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη ύφεση της Ινδονησίας από την ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση το 1998 καταγράφεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού.

Στη χώρα καταγράφεται ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων και θανάτων λόγω της COVID-19 στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 14:14