Η ισπανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί 0,4% αυτό το τρίμηνο μετά από δύο συνεχόμενα τρίμηνα ανάκαμψης, εξαιτίας των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος πανδημίας, τόνισε η Τράπεζα της Ισπανίας, καθώς περιέκοψε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Μετά από την ύφεση-ρεκόρ 11% που σημειώθηκε στο περασμένο έτος, η κεντρική τράπεζα αναμένει ανάπτυξη του ΑΕΠ 3,2%-7,5% το 2021, με το κεντρικό σενάριο να κάνει λόγο για ανάπτυξη 6%, χαμηλότερα από το 6,8% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο α΄ τρίμηνο, οι προβλέψεις ποικίλουν από συρρίκνωση 0,9% μέχρι και ανάπτυξη 0,4% σε τριμηνιαία βάση, ενώ στο προηγούμενο τρίμηνο η οικονομία είχε αναπτυχθεί 0,4%.

Το κεντρικό σενάριο κάνει λόγο για ύφεση 0,4%.

Η επίδραση του τρίτου κύματος της πανδημίας στην αρχή του έτους, έχει επιβραδύνει τις εκτιμήσεις και μεταθέτει την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στο β΄ εξάμηνο, ανέφερε η τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Στο β΄ τρίμηνο βλέπουμε ξεκάθαρα θετική ανάπτυξη”, τόνισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της κεντρικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι αναμένει ισχυρή ανάκαμψη στο β΄ εξάμηνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης