Υποχωρεί η τιμή του χρυσού την Τετάρτη, υπό το βάρος της σταθεροποίησης του δολαρίου και της ανόδου των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού πληθωρισμού τον μήνα Οκτώβριο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση κατά 0,4% και διαμορφώθηκε στα 1.823,84 δολάρια η ουγγιά στις 11:41 ώρα GMT. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου υποχωρούν κατά 0,33%, στα 1.824,70 δολάρια η ουγγιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οδεύοντας προς την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, ο χρυσός χάνει τη δυναμική του… Αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο αέρας στα πανιά πολύτιμου μετάλλου ξανά», εξηγεί ο Γκρεγκ Έρλαμ, επικεφαλής ανάλυσης αγοράς στην OANDA.

Ο χρυσός διαπραγματεύτηκε στα υψηλά επίπεδα διμήνου στις τελευταίες συνεδριάσεις, έπειτα από σειρά δηλώσεων από τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη πως θα διατηρήσουν τα επιτόκια χαμηλά και με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να εμμένει στην άποψή της ότι ο πληθωρισμός είναι «παροδικός».

Υπενθυμίζεται ότι σε περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων ο χρυσός αποτελεί επιλογή για τους επενδυτές με αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,6% στα 24,13 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε πτώση κατά 0,6% στα 1.052,75 δολάρια η ουγγιά και το παλλάδιο υποχώρησε κατά  0,04% στα 2.020,26 δολάρια η ουγγιά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης