Αύξηση 20% στη μέση τιμής της βενζίνης καταγράφεται από την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου.

Η μέση τιμή της βενζίνης σήμερα βρίσκεται πανελλαδικά στο 1,72/λίτρο, ενώ την 1/1/2021 η μέση τιμή ήταν 1,44/λίτρο, δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σήμερα έχουμε την ακριβότερη τιμή στην Ευρώπη» σημείωσε.

«Στην Αττική, η μέση τιμή βρίσκεται στα 1,68/λίτρο. Επίσης το πετρέλαιο κίνησης έχει ακριβύνει πολύ» είπε ο κ. Ασμάτογλου.

«Όσον αφορά στο πετρέλαιο θέρμανσης, κι αυτό έχει ακριβύνει πολύ. Ενώ πέρυσι η τιμή του έκλεισε στα 90 λεπτά το λίτρο, φέτος, στα μεγάλα αστικά κέντρα, η μέση τιμή αναμένεται να ξεκινάει από τα 1,10 ευρώ ανά λίτρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Η περιφέρεια έχει επιβάρυνση, οι μικρές ποσότητες έχουν επιβάρυνση και οι απομακρυσμένες περιοχές έχουν επιβάρυνση.

»Μένουν άλλες 17 ημέρες έως τις 15 Οκτωβρίου, οπότε θα ξεκινήσει η προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τους καταναλωτές.

"Η υψηλή τιμή του καυσίμου οφείλεται στην υψηλή φορολογία. Είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ".

»Άρα δεν ξέρουμε από τώρα πόσο θα αυξηθεί ακόμη και πού θα κλείσει η τιμή του αργού» τόνισε ο κ. Ασμάτογλου.

Η υψηλή τιμή του καυσίμου οφείλεται στην υψηλή φορολογία, διευκρίνισε ο κ. Ασμάτογλου και ζήτησε μείωσή της. «Είναι μονόδρομος η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης ή του ΦΠΑ» ανέφερε.

«Στα 33 νησιά της άγονης γραμμής η αμόλυβδη τιμάται ήδη πάνω από 2 ευρώ το λίτρο» κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης