Ισχυρή ανάκαμψη του παγκόσμιο εμπορίου αγαθών δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), με τον οργανισμό ωστόσο να επισημαίνει ότι οι προοπτικές τους εξακολουθούν να επισκιάζονται από πτωτικούς κινδύνους.

Ειδικότερα, ο ΠΟΕ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το βαρόμετρο του Οργανισμού για το παγκόσμιο εμπόριο αγαθών σκαρφάλωσε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, επιβεβαιώνοντας την δυναμική οικονομική ανάκαμψη που καταγράφεται μετά το ισχυρό σοκ που προκάλεσε το 2020 η πανδημία του κορονοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι το βαρόμετρο ενισχύθηκε στις 110,4 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ο δείκτης από τον Ιούλιο του 2016 οπότε συστάθηκε. Προσθέτει δε ότι ο δείκτης αυξήθηκε περισσότερο κατά περισσότερο από 20 μονάδες σε ετήσια βάση.

«Η άνοδος του βαρομέτρου αντανακλά τόσο τη δύναμη της τρέχουσας εμπορικής επέκτασης όσο και το βάθος του σοκ που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020», αναφέρει ο ΠΟΕ στον ιστότοπό του, προσθέτοντας ότι οι προοπτικές για το παγκόσμιο εμπόριο εξακολουθούν να επισκιάζονται από πτωτικούς κινδύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης