Η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ πρόκειται να αναστείλουν τις δραστηριότητές τους στο πετρελαϊκό πεδίο Al-Khafji, που βρίσκεται στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Η απόφαση αποτελεί μέρος των αμοιβαία συμφωνημένων περικοπών σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τιμές του πετρελαίου και να μειωθεί το πλεόνασμα των παγκόσμιων αποθεμάτων και αναμένεται να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Rai του Κουβέιτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ιστοσελίδα OilPrice αναφέρει ότι τα κοινά πετρελαϊκά πεδία Al-Khafji και Wafra αντλούσαν μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα έως το 2015, όταν οι επιχειρήσεις είχαν ανασταλεί λόγω λειτουργικών διαφορών και επιδείνωναν τους διμερείς δεσμούς.

Οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση της παραγωγής πραγματοποιήθηκαν το 2018. Μια νέα συνοριακή συμφωνία υπεγράφη μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κουβέιτ τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, η παραγωγή πετρελαίου ξεκίνησε μόλις πριν από λίγους μήνες, λίγο προτού η πανδημία κορονοϊού ωθήσει σε εξαΰλωση των τιμών του πετρελαίου, τον περασμένο μήνα, προτού αυτές ανακάμψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία δεσμεύτηκε να μειώσει  ένα εκατομμύριο  βαρέλια την ημέρα, πέραν της συμφωνημένης ποσόστωσής της, τον Ιούνιο, με του συνεργάτες της στον ΟΠΕΚ, τα ΗΑΕ και το Κουβέιτ, να κάνουν παρόμοιες δεσμεύσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης