Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου υποχώρησε έως το 2,02%.

Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του έτους ενέτειναν τον προβληματισμό των επενδυτών για το βάθος που θα έχει η επερχόμενη ύφεση στην ευρωζώνη, κυρίως για τις χώρες που δεν διαθέτουν δημοσιονομικό χώρο για αύξηση του Δημόσιου Χρέους τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερμανία που διαθέτει άφθονο, σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα του Der Spiegel θα καταθέσει δια του υπουργού Οικονομικών Ολ Σολτς συμπληρωματικό Προϋπολογισμό μέσα στο καλοκαίρι ο οποίος θα προβλέπει την αύξηση του Δημοσίου Χρέους κατά 100 δισ. ευρώ φέτος.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 58 εκατ. ευρω εκ των οποίων τα 2 εκατ. ευρω αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 2,02% από 2,04% έναντι-0,53% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,55% από 2,57% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται έναντι του δολαρίου νωρίς το απόγευμα στα 1,0818 δολ. από τα 1,0803 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικής στήριξης. Επιπλέον το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται από την αβεβαιότητα αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας και τις οικονομικές της επιπτώσεις καθώς και τη διαφαινόμενη όξυνση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κίνα.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,0798 δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης