Ο Ατζάι Μπάνγκα, ο υποψήφιος που είχε προταθεί από τις ΗΠΑ, εξελέγη σήμερα νέος επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, από το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού.

Ο Μπάνγκα ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για το αξίωμα και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά στις 2 Ιουνίου. Διαδέχεται στη θέση αυτή τον οικονομολόγο Ντέιβιντ Μάλπας, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραιτήθηκε προτού να λήξει η πενταετής θητεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 63χρονος Ινδοαμερικανός Ατζάι Μπάνγκα ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του επενδυτικού μετοχικού αμοιβαίου κεφαλαίου General Atlantic και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας συμμετοχών Exor, της οικογένειας Ανιέλι. Ήταν επίσης διευθύνων σύμβουλος της MasterCard. Ο ίδιος έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι προτεραιότητές του είναι αφενός η χρηματοδότηση του αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλων κρίσεων και αφετέρου η μεταρρύθμιση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Είθισται ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας να είναι Αμερικανός και εκείνος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ευρωπαίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης