Την εκτίμηση ότι οι συγχωνεύσεις τραπεζών δεν αποτελούν πανάκεια εξέφρασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νικόλας Καραμούζης, μιλώντας σε κυπριακά ΜΜΕ.

«Δεν είμαστε ενάντια στις συγχωνεύσεις, αρκεί να έχουν νόημα. Άλλωστε η πολιτική της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας, ευνοεί τη δημιουργία μεγαλύτερων τραπεζικών σχημάτων. Ωστόσο, οι συγχωνεύσεις δεν είναι πανάκεια για όλα τα προβλήματα που μπορεί να έχει το τραπεζικό σύστημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε, επίσης, την ανάγκη μεγέθυνσης της οικονομίας και τόνωσης της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ότι είναι εξίσου σημαντικό να τερματιστεί ο «γιγαντισμός του κράτους» και να δημιουργηθεί εξωστρέφεια.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τον ελληνικό τραπεζικό τομέα, είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα ρευστότητας και ότι το κόστος του χρήματος παραμένει υψηλό. Τόνισε, ωστόσο, ότι τις τελευταίες βδομάδες άρχισε να παρατηρείται μικρή βελτίωση της κατάστασης που δημιουργεί προσδοκίες για άμβλυνση του προβλήματος ρευστότητας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης