Τον οδικό χάρτη και το χρονοδιάγραμμα ενόψει της ΑΜΚ έως του ποσού των 800 εκατ. ευρώ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της προς το Χ.Α. η Alpha Services and Holdings, 100% μητρική εταιρεία της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Alpha Bank, ως ημερομηνία καταγραφής (record date) των υφιστάμενων μετόχων, προκειμένου αυτοί να τύχουν της κατά προτεραιότητα διανομής των νέων μετοχών μέσω της ΑΜΚ, ορίζεται η 28η Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρακτικώς, αυτό σημαίνει ότι κατά προτεραιότητα κατανομή μέχρι του ποσοστού που κατέχουν θα έχουν οι υφιστάμενοι μέτοχοι που θα έχουν εκκαθαρίσει τις συναλλαγές τους μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, δηλαδή την 28η Ιουνίου.

Στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα υπογραμμίζεται πως οι μέτοχοι θα πρέπει να λάβουν υπ’ όψιν τους και τους χρόνους που χρειάζεται το Χ.Α. για την εκκαθάριση των συναλλαγών, συνήθως Τ+2, δηλαδή την δεύτερη ημέρα μετά την συναλλαγή. Εκτιμάται, συνεπώς, πως απολύτως κατοχυρωμένες είναι οι συναλλαγές που θα έχουν πραγματοποιηθεί έως και την Πέμπτη, 24 Ιουνίου.

Στην ίδια ανακοίνωση, τέλος, σημειώνεται πως στόχος της διοίκησης της Τράπεζας είναι η διαδικασία της Δημόσιας Προσφοράς και του book building να ξεκινήσουν το ταχύτερο εντός της προσεχούς εργάσιμης εβδομάδας, που ξεκινά από την Δευτέρα 28 Ιουνίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραιτήθηκε ο Α.Χ. Θεοδωρίδης από το ΔΣ της Alpha Bank – αναλαμβάνει καθήκοντα στη Cepal

 Την παραίτησή του με άμεση ισχύ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank γνωστοποίησε ο κ. Α.Χ. Θεοδωρίδης, με επιστολή που απέστειλε στο ΔΣ στις 17 Ιουνίου.

Σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας αναφέρεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαρίστησε θερμά τον κ. Α.Χ. Θεοδωρίδη για τις υπηρεσίες που παρείχε στην Τράπεζα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στη Cepal.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναπληρώσει την κενωθείσα θέση και εκκίνησε τη διαδικασία αναζήτησης νέου Μέλους σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος.

Κατά τα λοιπά, ως προς την εκπροσώπηση και τη δέσμευση της Εταιρείας, ισχύουν όσα έχουν οριστεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στις 16.4.2021, καταλήγει η ανακοίνωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης