Σε καταγγελία προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε η εταιρεία «Μηχανική και GD Infrastrutture», αναφέροντας τη δημιουργία καρτέλ σε δημόσια έργα, και συγκεκριμένα στο έργο του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου.

Ακολουθεί η καταγγελία:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ GD INFRASTRUTTURE ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με τον κορωνοϊό, μας ζητήθηκε από τα αρμόδια στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η ενημέρωσή τους να γίνει με γραπτή αναφορά και συμπληρωματική τηλεδιάσκεψη.

Κατόπιν τούτου αποστείλαμε Εμπιστευτική Αναφορά στα κάτωθι στελέχη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Κα Ursula Von Der Leyen, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

2. Κα Margrethe Vestager, Επίτροπο Ανταγωνισμού και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

3. Κα Elisa Ferreira, Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων

4. Κα Katrien De Marez, Υπεύθυνη Έργων Υποδομής, της Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

5. Κο Willebrordus Sluijters, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Συνοχής της Κομισιόν τομέα Ελλάδος και Κύπρου.

Εκθέσαμε περαιτέρω τα προβλήματα, τις παρανομίες, την κατασπατάληση των χρηματικών πόρων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ελλάδος. Πέραν της γενικής ενημέρωσης καταγγείλαμε τον Υπουργό κο Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή ότι:

1. Επιδιώκει την διάλυση των υπογεγραμμένων νόμιμων Συμβάσεών μας στο έργο του Αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, ώστε να αναθέσει ολόκληρο το έργο στους δικούς του εργολάβους, οι οποίοι καταδικάστηκαν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του οδικού έργου και την κατασπατάληση πόρων.

2. Σχέδιό του αποτελεί η δημιουργία νέου άτυπου ΚΑΡΤΕΛ, το οποίο θα αναλάβει τα επόμενα Δημόσια Έργα με ελάχιστες εκπτώσεις, είτε με ειδικούς όρους. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να μην επιτρέψει στον Υπουργό κ. Καραμανλή να προχωρήσει στην διάλυση Συμβάσεων που έχουν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Βουλή, καθώς και να ερευνήσει ενδελεχώς την καταγγελία μας και να καταδικάσει και να επιβάλει ποινές στους υπευθύνους.

Οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσαν ότι θα εξετάσουν με προσοχή τις καταγγελίες μας καθώς και ότι δεν έχουν δώσει έγκριση για την διάλυση των Συμβάσεων του Αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης