Η Ryanair γνωστοποίησε την Παρασκευή την πρόθεσή της να διαγραφεί από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου τον επόμενο μήνα, λέγοντας ότι ο όγκος των συναλλαγών δεν δικαιολογεί το κόστος που σχετίζεται με τη διατήρηση της μετοχής της εκεί.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία δήλωσε την 1η Νοεμβρίου ότι σχεδίαζε να εγκαταλείψει το χρηματιστήριο λόγω της πτώσης του όγκου συναλλαγών εκεί, προκαλώντας πλήγμα στη θέση του Λονδίνου ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου μετά το Brexit.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κίνηση έρχεται μετά τον περιορισμό των δικαιωμάτων ψήφου των βρετανών μετόχων της μετά το Brexit και μετά τη δήλωση της BHP τον Αύγουστο ότι θα καταργήσει τη δομή του διπλού χρηματιστηρίου και θα καταστήσει το Σίδνεϊ το βασικό της χρηματιστήριο.

Η Ryanair είπε ότι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο LSE θα είναι η 17η Δεκεμβρίου.

Η Ryanair δήλωσε ότι θα συνεχίσει να διπραγματεύεται στο Euronext Dublin και στον Nasdaq των ΗΠΑ. Το 2012 υποβάθμισε την εισαγωγή της στο LSE από premium σε standard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το Brexit είχε ωθήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας από την ΕΕ κάτω από το 50% – δεδομένου ότι η Βρετανία δεν είναι πλέον μέρος του μπλοκ.

Τον Δεκέμβριο του 2020 η Ryanair απαγόρευσε σε πολίτες τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων υπηκόων του Ηνωμένου Βασιλείου, να αγοράζουν τις κοινές μετοχές του και περιόρισε τα δικαιώματα ψήφου των κατόχων τους.

Τον Σεπτέμβριο, ανάγκασε σε πώληση 1 εκατομμυρίου μετοχών που αγόρασε μετά τη διάλυση, και ήταν εκτός συμμόρφωσης με τους κανόνες ιδιοκτησίας της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης