Ανάμεσα στα «10 Απίθανα έργα της Πρωτοβουλίας Ζώνη και Δρόμος» που κατονόμασε πρόσφατα η China Daily, η Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. (Zoomlion), ως υποστηρίκτρια της πρωτοβουλίας, συμμετείχε με υπερηφάνεια στα πέντε εξ αυτών.

Μέσα από τη συμβολή στην κατασκευή έργων υποδομής στις περιοχές της πρωτοβουλίας «Ζώνη και Δρόμος», η στρατηγική «Going Out» (αγγλ. Έξοδος) της Zoomlion ενισχύει περαιτέρω τη διεθνή επιρροή της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πέντε έργα στα οποία συμμετείχε η Zoomlion είναι κατασκευαστικά έργα που θα ωφελήσουν εκατομμύρια άτομα.

Τα έργα αυτά περιλαμβάνουν τη Γέφυρα του Τεμπουρόνγκ, μια σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων που συνδέει την Τζακάρτα με το Μπαντούνγκ, τη Γέφυρα της Πάντμα, το Βιομηχανικό Πάρκο Κίνας-Λευκορωσίας και έναν ουρανοξύστη στο Colombo Port City.

Η Γέφυρα του Τεμπουρόνγκ είναι το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία του Μπρουνέι και η μεγαλύτερη υπερθαλάσσια γέφυρα της χώρας. Οχτώ ερπυστριοφόροι γερανοί QUY180, οχτώ ερπυστριοφόροι γερανοί QUY130 και ένα γερανοφόρο όχημα QUY25 που προμήθευσε η Zoomlion, χρησιμοποιούνται για το συγκεκριμένο έργο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Zoomlion προμήθευσε επίσης μια σειρά προϊόντων όπως, μεταξύ άλλων, μία ρυμουλκούμενη αντλία HBT60.13.90SU γενιάς 4.0, για την κατασκευή του έργου της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων μήκους 142χλμ που θα συνδέει την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με το Μπαντούνγκ, την πρώτη του είδους της στη νοτιοανατολική Ασία.

Στο μεταξύ, οι ερπυστριοφόροι γερανοί της Zoomlion χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της Γέφυρας της Πάντμα, του μεγαλύτερου έργου υποδομής στο Μπανγκλαντές.

Αποτελεί επίσης το μεγαλύτερο έργο γέφυρας στο εξωτερικό που έχουν αναλάβει κινεζικές εταιρείες από πλευράς συνολικού κόστους.

Και το 2017, η Zoomlion ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν στο Βιομηχανικό Πάρκο Κίνας-Λευκορωσίας, την πρώτη ειδική οικονομική ζώνη στη Λευκορωσία και το μεγαλύτερο έργο διακυβερνητικής συνεργασίας μεταξύ Κίνας και Λευκορωσίας.

Σήμερα, ο πυργωτός γερανός τη Zoomlion χτίζει έναν ουρανοξύστη στο Colombo Port City ύψους 345,8 μέτρων. Πρόκειται για έργο κόστους 1,4 δισ. δολαρίων ΗΠΑ που αναπτύσσεται από κοινού από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα και την China Communication Construction Co Ltd.

Εντός των ορίων της πρωτοβουλίας «Ζώνη και Δρόμος», άλλα έργα στα οποία χρησιμοποιούνται προϊόντα της Zoomlion είναι, μεταξύ άλλων, η κατασκευή υπόγειου σιδηροδρόμου στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, το νοσοκομείο υγειονομικής περίθαλψης στο Κουβέιτ και το τμήμα Μουλτάν-Σουκούρ του αυτοκινητόδρομου Πεσαβάρ-Καράτσι, που είναι το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο υποδομής μεταφορών στον Οικονομικό Διάδρομο Κίνας-Πακιστάν.

Η Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. (Zoomlion) (000157.SZ), η οποία ιδρύθηκε το 1992, είναι επιχείρηση κατασκευής εξοπλισμού υψηλής ποιότητας που ασχολείται με τον μηχανολογικό εξοπλισμό, τα γεωργικά μηχανήματα και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία σήμερα προμηθεύει περίπου 460 προϊόντα αιχμής από 55 σειρές προϊόντων τα οποία καλύπτουν δέκα μείζονες κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης