Περί τις 20.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως στην εταιρία Continental αναμένεται να χαθούν έως το 2029, λόγω του σχεδίου εκτεταμένης αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε απόψε η εταιρία.

Το σχέδιο του γερμανικού κολοσσού στην κατασκευή ελαστικών και ενός από τους σημαντικότερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας έχει ως στόχο τον περιορισμό του κόστους ενόψει της επερχόμενης κρίσης στον κλάδο και προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση θέσεων εργασίας, πώληση ολόκληρων κλάδων οι οποίοι θεωρείται ότι δεν έχουν προοπτική και αντίστοιχα επέκταση των επικερδών δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο που ενέκρινε νωρίτερα απόψε το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου στο Ανόβερο, έως το 2023 οι αλλαγές αυτές μπορεί να επηρεάσουν περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 5000 στην Γερμανία, ενώ έως το 2029 ο αριθμός των θέσεων εργασίας οι οποίες θα απειληθούν θα φθάσει παγκοσμίως τις 20.000 και στην Γερμανία τις 7000.

Στόχος των μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα κοστίσει περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, είναι η μείωση των εξόδων κατά περίπου 500 εκατομμύρια ετησίως από το 2023.

Η αντίδραση των εργαζομένων ωστόσο ήταν άμεση: «Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Εποπτικό Συμβούλιο διαφώνησαν με το κλείσιμο των εργοστασίων στην Γερμανία και προτείνουν έναν έλεγχο με ανοιχτό αποτέλεσμα», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου Κριστιάνε Μπένερ, μέλος της συνδικαλιστικής οργάνωσης IG Metall.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι σχεδιαζόμενες σοβαρές περικοπές θέσεων εργασίας δεν θα γίνουν αποδεκτές. Περιμένουμε από την Continental προτάσεις με προσανατολισμό στο μέλλον», δήλωσε η συνδικαλίστρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης