Σε διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση πιστωτικής γραμμής ύψους 6,3 δισ. ευρώ με εγγύηση από το ιταλικό κράτος έχει εισέλθει η Fiat Chrysler, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βαρύτατες οικονομικές συνέπειες της κρίσης του κορονοϊού, όπως ανέφεραν πηγές του πρακτορείου Bloomberg.

Βασικός συνομιλητής της εταιρείας είναι η βασική πιστώτριά της, Intesa Sanpaolo, τόνισαν οι πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Sace, κρατικός ασφαλιστικός φορέας για το εξαγωγικό εμπόριο, θα παράσχει εγγύηση για το 80% του ποσού, αναφέρει το πρακτορείο. Η χορήγηση της εγγύησης θα γίνει μέσω διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών.

Fiat Chrysler, Intesa και Sace αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες του Bloomberg.

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία προσπαθεί να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της κατάσταση, αφού το α’ τρίμηνο “αιμορράγησε” καίγοντας ρευστότητα 5,5 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fiat Chrysler και ο γαλλικός όμιλος PSA αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα να ακυρώσουν τη χορήγηση μερίσματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ έκαστη, η οποία αποτελούσε μέρος της συμφωνίας συγχώνευσής τους, επικαλούμενες το πλήγμα της πανδημίας.

Η Ιταλία, μία από τις πλέον σκληρά πληγείσες χώρες του κόσμου από την πανδημία, ανακοίνωσε προ ημερών νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της, ύψους 55 δισ. ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης