Απάντηση Ευκ. Τσακαλώτου σε Άδ. Γεωργιάδη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 16:33
Απάντηση Ευκ. Τσακαλώτου σε Άδ. Γεωργιάδη, για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Απάντηση στον 'Αδωνι Γεωργιάδη για το θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας, εξέδωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή βίντεο που ανήρτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον λογαριασμό του στο Twitter, με απόσπασμα από ομιλία του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας», σχολιάζει ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στον υπουργό κάνει λόγο για «γνωστή αγαπημένη συνήθεια της κοπτοραπτικής - όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα».

Ειδικότερα, απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη, ο κ. Τσακαλωτός αναφέρει ότι «η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας», για να σημειώσει πως «περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις».

«Υπενθυμίζει» στον υπουργό ότι «καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».

Ο κ. Τσακαλώτος προσθέτει ότι «η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα -και τι θα περιλαμβάνει αυτή- στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο».

«'Αρα», σχολιάζει, «θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς». «Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί», καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020, 16:33