Έτοιμη η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 10:58
Έτοιμη η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών στην εφορία

Τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς την εφορία σε έως 24 δόσεις θα έχουν όσοι έχουν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

Οι οφειλέτες αυτοί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όταν αυτή ενεργοποιηθεί.

Η νέα ρύθμιση αναμένεται να ενεργοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου, οπότε και προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων ένταξης από τους οφειλέτες.

Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για την υπαγωγή στη νέα πάγια ρύθμιση.

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση τον νόμο που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή για τη νέα πάγια ρύθμιση, οι οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε έως 24 μηνιαίες δόσεις όσον αφορά στον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και άλλους φόρους όπως και τέλη στην εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019 αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν ενταχθεί οι οφειλές αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπ' όψιν εισοδηματικά κριτήρια.

Σε 48 μηνιαίες δόσεις τα χρέη λόγω προστίμων ή κληρονομιάς

Επίσης, στη νέα ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την εφορία που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις, εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις, εάν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 11:07