Άνοδος στα χρηματιστήρια της Κίνας, πτώση σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 10:01
Άνοδος στα χρηματιστήρια της Κίνας, πτώση σε Τόκιο και Χονγκ Κονγκ

Μεικτά πρόσημα καταγράφονται στις ασιατικές αγορές. Οι αγορές της Κίνας, οι οποίες επέστρεψαν μετά από αργία, κινούνται θετικά. Στο ταμπλό ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,21% στις 23.598 μονάδες, ενώ αντίθετα στην Κίνα ο Shangai Composite ενισχύεται κατά 1,66% και ο Shenzhen Component  επίσης κινείται ανοδικά κατά 2,82%.

Η άνοδος στην Κίνα οφείλεται κυρίως στα μακροοικονομικά στοιχεία και συγκεκριμένα στον δείκτη υπηρεσιών για τον Σεπτέμβριο ο οποίο διαμορφώθηκε πάνω από τις 50 μονάδες και συγκεκριμένα στις 54,8 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,51%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας παραμένει κλειστός όπως και το χρηματιστήριο στην Ταϊβάν λόγω αργίας. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 έκλεισε αμετάβλητος διατηρώντας ωστόσο το θετικό του έδαφος.

Υπενθυμίζεται πως χτες με κέρδη έκλεισαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων (κάτω σώματος του Κογκρέσου) Νάνσι Πελόζι σχετικά με το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας. Συγκεκριμένα, η Πελόζι δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει σε περίπτωση ανεξάρτητου νομοσχεδίου για πρόσθετη στήριξη στους αερομεταφορείς χωρίς ένα ευρύτερο πακέτο στήριξης της οικονομίας από τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020, 10:01