Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, καθώς η απόφαση να παραταθούν οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ της Βρετανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατήρησαν ζωντανές τις ελπίδες για μια συμφωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε άνοδο 0,9% στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηγέτες των δύο πλευρών αποφάσισαν να παρατείνουν τις συνομιλίες πέραν της προθεσμίας της Κυριακής σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μια συμφωνία για εμπορικές συναλλαγές ύψους περίπου 1 τρισ. δολαρίων, που αυτή τη στιγμή δεν υπόκεινται σε δασμούς και ποσοστώσεις.

Η στερλίνα, που πρόσφατα έχει υποστεί σφυροκόπημα από τις προοπτικές μιας χαώδους εξόδου της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό μπλοκ, σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ασκώντας πιέσεις στις μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών του Λονδίνου που αντλούν τα έσοδά τους σε δολάρια.

Ο δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει εταιρείες εξαγωγικής δραστηριότητας, κατέγραψε νωρίτερα οριακή άνοδο 0,2%, ενώ ο δείκτης των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE250, που θεωρείται βαρόμετρο για το κλίμα αναφορικά με το Brexit, ενισχύθηκε κατά 1,0% στην αρχή της συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης