Ο γιος ανέτρεψε τον μπαμπά. Πραξικόπημα… τηλεφωνικό και αναίμακτο. Κυριλάτο να πούμε. Έτσι ξηγιόνται οι γόνοι βασιλικής οικογένειας. Συνέβη το 1995, όταν ο εμίρης ήταν διακοπές στην Ελβετία. «Φάδερ, το και το, από σήμερα και χωρίς την άδεια σου είμαι εγώ το αφεντικό. Εμίρης στη θέση του εμίρη. Και επειδή μου έδωσες καλή ανατροφή σε διαβεβαιώ πως ό,τι θες θα το έχεις για πάρτη σου. Δεν πρόκειται να σου χαλάσω κανένα χατήρι».

Λέμε τι συνέβη, δεν λέμε ανέκδοτα. Πως αντέδρασε ο εκθρονισθείς από το του ίδιο το παιδί; Του έκλεισε το τηλέφωνο! Ο πραξικοπηματίας είναι ο 71χρονος σήμερα Χαμάντ μπιν Χαλίφα, να περιοριστούμε σ’ αυτό, το πλήρες όνομα χρειάζεται άλλες 13 λέξεις τουλάχιστον. Ο Χαμάντ μπιν Χαλίφα, λοιπόν, πατέρας 24 παιδιών και σύζυγος τριών γυναικών, κυκλοφορεί στο Ιόνιο, εκεί όπου έχει αγοράσει έξι νησάκια, με το πλωτό του παλάτι, θαλαμηγό 133 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατάρ. Το πλουσιώτερο κράτος στον κόσμο, αν λάβει κανείς υπ’ όψιν το ΑΕΠ. Η τρίτη χώρα σε αποθέματα φυσικού αέριου. Και τι δεν έχει στην ιδιοκτησία του- ο εμίρης, όχι το κράτος. Είπαμε. Το κράτος είναι οικογενειακή υπόθεση. Της βασιλικής οικογένειας που κυβερνά εδώ και ενάμισυ αιώνα περίπου.

Σα σήμερα 25 Ιουνίου το 2013 ο μπαμπάς με… τηλεοπτική του δήλωση παρέδωσε το εμιρηλίκι στον τέταρτο στη σειρά γιο του, τότε 33χρονο Ταμιμ μπιν Χαμάντ, ξεχνάμε το σιδηρόδρομο στο πλήρες όνομα του νέου εμίρη. Αρχηγός κράτους και πρωθυπουργός και ιδιοκτήτης της χώρας είναι ο φέρων τον τίτλο του εμίρη. Γιατί δεν έδωσε τα κλειδιά στον πρωτότοκο γιο ο μπαμπάς; Ίσως φοβόταν ότι θα τον ανατρέψει ο Ταμίμ, με κανένα email.

O Ταμίμ έχει δυο γυναίκες και μόνο έξι παιδιά. Περισσότερο ασχολείται με την Παρί Σαιν Ζερμαίν, την ποδοσφαιρική ομάδα που αγόρασε, παρά τον λαβύρινθο των επιχειρήσεων του σ’ όλη την Ευρώπη, από τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, φαρμακευτικές, ΜΜΕ κλπ κλπ. Έχει και το Αλ Τζαζίρα, το «αραβικό CNN».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πόσα πράγματα άλλαξαν στον κόσμο μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Για δέσιμο ήταν όποιος προέβλεπε ότι οι Άραβες με τα πετρελαιοδολάρια θα έδεναν κάβο στην Ευρώπη και οι πόρτες της γηραιάς ηπείρου θα ήταν ανοικτές στους μουσουλμάνους. Παρακάτω…

… Για τον Ευρωπαίο, γυναίκα εμιράτου, χαλιφάτου, σεϊχάτου αν δεν βρίσκεται σε χαρέμι με κρυμμένο το πρόσωπό της ολότελα εκτός από τα μάτια, θα φοράει οπωσδήποτε ισλαμική μαντήλα. Πάνε αυτά. Η σεϊχα Αλ Μαγιάσα Μπιν Χαμάντ Μπιν Χαλίφ Αλ Τανί είναι αδελφή του σημερινού σεϊχη του Κατάρ και το 14ο παιδί του πρώην σείχη που την έκανε με την σείχα Μόζα Μπιν Νασέρ Αλ Μισνέτ. Το κορίτσι στα 39 σήμερα δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όπως ο αδελφός της, αλλά με την τέχνη.

Στο Κατάρ (φώτο), όπου από τον προσεχή Νοέμβριο θα ξεκινήσουν τα ματς του μουντιάλ, η σεϊχα Μαγιάσα προεδρεύει στον οργανισμό Μουσείων και στο Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Έχει πτυχίο πολιτικών επιστημών και λογοτεχνίας. Είναι μητέρα τριών γιων από το γάμο της με τον πρώτο ξάδελφό της, τον μεγαλύτερο γιο του αδελφού του πατέρα της.

Έτσι πάει. Δηλαδή; Γάμοι μεταξύ συγγενών σ’ όλες τις αυτοκρατορίες, σ’ όλα τα βασίλεια, όχι μόνον στην Ευρώπη, φαινόμενο με σκοπό να μη χάνεται η περιουσία και η εξουσία από το σόϊ που κυβερνάει.

Κερδισμένη στα φράγκα από τον πόλεμο η… Ρωσία, διάβασε apodytiriakias.gr 

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Η… ΡΩΣΙΑ | apodytiriakias.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης