Ένα σπάνιο αλμπίνο γιγάντιο πάντα – που πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό στο είδος του – εντοπίστηκε στη νοτιοδυτική Κίνα.

Πλάνα του ολόλευκου ζώου δόθηκan στη δημοσιότητα από το Εθνικό Φυσικό Καταφύγιο Wolong στην επαρχία Σιτσουάν, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV το Σάββατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πάντα πιστεύεται ότι ήταν περίπου πέντε ή έξι ετών και δεν φαινόταν να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ανέφερε η έκθεση.

Το ζώο εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τις κάμερες του φυσικού καταφυγίου τον Απρίλιο του 2019. Οι πρώτες εικόνες του ζώου δημοσιεύτηκαν τον Μάιο του ίδιου έτους, δείχνοντας τη λευκή γούνα, τα νύχια του και τα κόκκινα μάτια του.

Οι αρχές των εφεδρειών είχαν δημιουργήσει από τότε μια ειδική ομάδα για την παρακολούθηση του πάντα, σύμφωνα με το CCTV. Οι ερευνητές μελέτησαν την καθημερινότητα της ιδιαίτερης αυτής αρκούδας και εγκατέστησαν και προσάρμοσαν κάμερες που ενεργοποιούνται με την κίνηση για να καταγράφουν τις κινήσεις της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο βίντεο δείχνει επίσης το ολόλευκο ζώο να αλληλεπιδρά με πολλά άλλα κανονικά ασπρόμαυρα γιγάντια πάντα.

Αυτό είναι το πρώτο αλμπίνο γιγάντιο πάντα που καταγράφηκε στη φύση, είπε ο Λι Σενγκ, ερευνητής στη σχολή βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CCTV.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης