Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει, ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης, την αποκατάσταση των περιοχών της Βόρειας Αττικής και ειδικότερα της Βαρυμπόμπης, με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που ανακοινώθηκε σήμερα από την κυρία Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, γενική διευθύντρια της εταιρείας, σε συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, στο υπουργείο.

Ειδικότερα, η δωρεά του 1 εκατομμυρίου ευρώ θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση άμεσης κατασκευής επειγόντων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων στην περιοχή της Βαρυμπόμπης Αττικής. Ο κύριος σκοπός των έργων αυτών είναι η άμεση αντιμετώπιση της εδαφικής διάβρωσης και η αντιπλημμυρική θωράκιση, καθώς συμβάλλουν στη συγκράτηση ποσοτήτων φερτών υλών. Τα συγκεκριμένα έργα είναι ιδιαίτερης σημασίας, καθώς μειώνουν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, αδρανοποιώντας τους μηχανισμούς διάβρωσης του εδάφους. Επίσης, επιτρέπουν με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της φυσικής αναγέννησης αλλά και την τεχνητή αναδάσωση της περιοχής.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκας δήλωσε σχετικά: «Στη μεγάλη προσπάθεια για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και την προσαρμογή των δασικών οικοσυστημάτων στις προκλήσεις της κλιματικής κρίσης, η πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η εταιρεία αναλαμβάνει Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης στη Βαρυμπόμπη και θα προχωρήσει σε δωρεά ύψους 1 εκατ. ευρώ για την αναγέννηση του ιδιαίτερα σημαντικού δασικού οικοσυστήματος της περιοχής. Με τον τρόπο αυτόν αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής προσφοράς της εταιρείας. Πρόκειται για ενέργεια που θα συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την εμπέδωση μιας νέας κουλτούρας σε ό,τι αφορά την προστασία του περιβάλλοντος».

Η κα. Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκας

Η κυρία Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, γενική διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απειλή για το συλλογικό μέλλον μας από την κλιματική κρίση. Το διαπιστώσαμε ξεκάθαρα και με οδυνηρό τρόπο, με τις καταστροφικές φωτιές που έπληξαν τη χώρα μας αυτό το καλοκαίρι. Σε συνέχεια της άμεσης βοήθειας που παρείχαμε το καλοκαίρι για να στηρίξουμε τους πληγέντες, είναι πολύ μεγάλη τιμή να ανακοινώνω ότι η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ αναλαμβάνει Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Η ωρεά, συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμβολή στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής είναι βασική προτεραιότητα βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας. Στο πλαίσιο της νέας δέσμευσης NETZEROby40 του Ομίλου Coca-Cola HBC που ανακοινώθηκε στις 12 Οκτωβρίου 2021, στόχος είναι η μείωση των εκπομπών σε όλη την αλυσίδα αξίας της εταιρείας, ώστε να επιτύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2040. Η στρατηγική αυτή περιλαμβάνει τη μετάβαση σε 100% ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας και ενέργειας χαμηλών εκπομπών άνθρακα, την πορεία προς μια κυκλική προσέγγιση στις συσκευασίες, με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα, αυξάνοντας τη χρήση rPET, επιλογές χωρίς συσκευασία και καταργώντας τα πλαστικά στη δευτερογενή συσκευασία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης