Στις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 15:20
Στις πρώτες θέσεις ανακύκλωσης ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας
Τεράστιο όφελος, για το περιβάλλον αλλά και τα οικονομικά του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, προσφέρει η ανακύκλωση που φαίνεται να κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καθημερινότητα των πολιτών.

Το 2104, ο δήμος ανακύκλωνε μόνο το 2,14% των απορριμμάτων. Το 2017 το 8,2% και το 2018 το ποσοστό της ανακύκλωσης απορριμμάτων έφτασε στο 12%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του δήμου, σχεδόν τριπλάσιο από τους υπόλοιπους δήμους της Αττικής, όπου κατά μέσο όρο, η ανακύκλωση είναι στο 4,16%. Εκτιμήσεις μάλιστα των υπευθύνων, αναφέρουν πως το 2019 ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας πιθανό να βρεθεί στην πρώτη θέση των δήμων της Αττικής σε ποσοστά ανακύκλωσης.

Όφελος όμως δεν έχει μόνο το περιβάλλον, από την συμμετοχή των κατοίκων στις πρακτικές της ανακύκλωσης αλλά και τα ταμεία του δήμου. Η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται από τον διαχωρισμό χαρτιών, μπουκαλιών κι άλλων ανακυκλώμενων υλικών ανέρχεται περίπου στις 200.000 ευρώ.

Η επιτυχία του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει πρόγραμμα ανακύκλωσης και στα σχολεία της πόλης, τοποθετώντας μπλε, κίτρινους και κόκκινους κάδους ανακύκλωσης σε αυτά, για χωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου, αντίστοιχα.

«Στόχος της Δημοτικής Αρχής παραμένει η προστασία του περιβάλλοντος και η δημιουργία ενός καλύτερου αύριο για τις επόμενες γενιές», αναφέρει χαρακτηριστικά ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Για τη Δημοτική Αρχή, καταλήγει η ίδια ανακοίνωση, «η ανακύκλωση αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση για τη διαχείριση των αποβλήτων. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνει οικονομικά οφέλη και συμβάλλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση πολλών περιβαλλοντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν μεγάλες πόλεις, όπως η δική μας».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019, 15:20