Στις 11 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των φιλοζωικών σωματείων της Αθήνας, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής 110 Ζωοφιλικών Σωματείων (Π.Σ.Ε.Ζ.Σ.) και του δημάρχου Αθηναίων μετά από πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Γιώργου Καμίνη, μετά τη θανάτωση με δηλητηρίαση δεκάδων ζώων στο Ζάππειο στις 9 Φεβρουαρίου 2011.

Ο κ. Καμίνης άκουσε τις προτάσεις των εκπροσώπων των σωματείων σχετικά με τους τρόπους αντιμετώπισης τέτοιων τακτικών εξόντωσης αδέσποτων και όχι μόνο. «Στην αρχή της συνάντησης τέθηκε θέμα σχετικά με κάποιες προεκλογικές δηλώσεις του κ. Καμίνη όσον αφορά την ύπαρξη των ζώων στο κέντρο της Αθήνας όπως και σχετικά με φημολογία περί ευθανασίας αδέσποτων ζώων.
 
Ο κ. Καμίνης καταδίκασε έντονα τις δολοφονικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Ζάππειο και διευκρίνισε ότι έκανε αυτές τις δηλώσεις – οι οποίες σκόπιμα παρερμηνεύτηκαν – προεκλογικά εννοώντας ότι τα ζώα θα έπρεπε να είναι σε σπίτια και όχι στον δρόμο» εξηγεί η κα Βασιλική Χρήστου εκ μέρους της Π.Σ.Ε.Ζ.Σ..

Σύμφωνα με τη κα Χρήστου «ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι ο νόμος είναι σαφής και ορίζει επανατοποθέτηση των ζώων μετά την περισυλλογή και την ιατρική τους φροντίδα και θα τηρηθεί. Στη συνέχεια τέθηκαν προτάσεις όπως η συμβολή του Δήμου στην προσπάθειά μας να γίνει δεκτή η πρόταση για αύξηση των ποινών και των προστίμων στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων, η ενημέρωση του κοινού για τους νόμους προστασίας τους , η αυστηρή θέση του Δήμου όσο αφορά τη καταδίκη και τη τιμωρία τέτοιων εγκληματικών ενεργειών όπως αυτή που έλαβε χώρα στο Ζάππειο και η υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων από τον ίδιο το Δήμο.

Μας ενημέρωσαν δε ότι πρόκειται να κατατεθεί άμεσα από το Δήμο μηνυτήρια αναφορά. Συζητήθηκε η δημιουργία δικτύου υιοθεσιών αδέσποτων ζώων από το Δήμο, η προβολή αυτού όπως και ένα σύστημα ελέγχου των υιοθεσιών. Συζητήθηκαν επίσης αποσπασματικά και περιληπτικά τα προβλήματα του προγράμματος περίθαλψης αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων.

Ο κ. Καμίνης πρότεινε τη δημιουργία ενός Οργάνου Διαβούλευσης, όπου θα συμμετέχει ο Δήμος και οι εκπρόσωποι του φιλοζωικού κινήματος. Αυτό το όργανο θα έχει σαν σκοπό την επίλυση πολλών προβλημάτων, που ανακύπτουν σχετικά με τα ζώα της Αθήνας αλλά και επίσης και τη συνεισφορά του Δήμου στις επαφές μας με τη πολιτεία και τα υπουργεία για την θέσπιση νόμων και ποινών που θα προστατεύουν τα ζώα. Την πρόταση αυτή την θεωρούμε πολυ σημαντική.

Γενικά φάνηκε πολύ δεκτικός σε προτάσεις και πρόθυμος να βοηθήσει στην ανεύρεση λύσεων. Η συνάντηση έληξε μετά από μια ώρα με την υπόσχεση μιας μελλοντικής συνεργασίας» εξηγεί η κα Χρήστου.

Διαβάστε επίσης:
«Διαμαρτυρία για το καλό των ζώων έξω από τη Βουλή και το Δημαρχείο της Αθήνας» 
Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011
«Κύριε Καμίνη, γέμισε νεκρά ζώα το Ζάππειο!»
Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης