O κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε επιβολή καθολικού lockdown τύπου Μαρτίου τουλάχιστον στις εξαιρετικά επικίνδυνα περιοχές, όπως η Αττική.

Για την απόφαση αυτή προϊδέασε την κοινωνία ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, το πρωί της Τρίτης, επισημαίνοντας πως θα εισηγηθεί την επιβολή καθολικού lockdown. Το εξαιρετικά αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα του σταθμού της Ψυττάλειας, καθώς και η ραγδαία άνοδος των εισαγωγών σε ΜΕΘ τα τελευταία 24ωρα αναγκάζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε λήψη άμεσων μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τα φαινόμενα, στην έκτακτη σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, εκτός του πρωθυπουργού, ο υπoυργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, θα αποφασιστεί η επιβολή του έσχατου μέτρου, του καθολικού lockdown, το οποίο για να είναι αποδοτικό θα πρέπει να διαρκέσει τουλάχιστον 14 ημέρες. Ο Κικίλιας το πρωί της Τρίτης μίλησε για σύντομο lockdown χωρίς να προσδιορίσει τη χρονική διάρκεια.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 14:30.

Ο υπουργός Υγείας βγαίνοντας από το Μαξίμου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων για να εξεταστούν ενδεχόμενα μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισήγηση της επιτροπής αναμένεται αργότερα σήμερα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης