Φώφη Γεννηματά: Να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 13:25
Φώφη Γεννηματά: Να συγκληθεί άμεσα το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Την επείγουσα ανάγκη να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών επαναλαμβάνει με δήλωσή της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, για να καθοριστεί κοινή στάση και εθνική γραμμή απέναντι στην προκλητική επιθετικότητα της Τουρκίας.

«Καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στη νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, αλλά και την ίδια τη γεωγραφία» αναφέρει η κα Γεννηματά.

Ειδικότερα, καλεί την κυβέρνηση να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αμέσως θέση με δήλωσή της που θα τονίζει ότι:

Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο.

Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά κράτος-μέλος της Ένωσης.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση θα πρέπει να ζητήσει από το ΝΑΤΟ «να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή» και «να πάρει θέση».

«Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα» υπογραμμίζει η κα Γεννηματά.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019, 13:25