Εξωπραγματικό, χαρακτηρίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, σημειώνοντας ότι υπόσχεται πράγματα τα οποία είτε δεν μπορεί να εφαρμόσει είτε, αν τα εφαρμόσει, θα έχουν τεράστιο κόστος για την ελληνική οικονομία. «Από τα μέτρα που προτείνει τα μισά έχουν ήδη υλοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα μισά αν εφαρμοστούν θα θέσουν θέμα δημοσιονομικής πειθαρχίας, διότι θα δημιουργήσουν δημοσιονομική εκτροπή» αναφέρει, ενώ εκτιμά ότι «η ΝΔ φέρεται διατεθειμένη να πουλήσει σε ιδιώτες περιουσιακά στοιχεία σε όλο το φάσμα της αγοράς ηλεκτρισμού».

Ο Γ. Σταθάκης σημειώνει ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018, οι συνθήκες δεν ήταν ακόμη ώριμες για να παρουσιάσει η κυβέρνηση το πλήρες σχέδιό της για την επόμενη μέρα και προσθέτει: «όταν ήρθε η ώρα να παρουσιάσουμε μεγαλύτερο μέρος από το σχέδιο, είχαμε πλησιάσει τόσο στις ευρωεκλογές ώστε αυτό να εκληφθεί από πολλούς ως μεμονωμένες παρεμβάσεις, προεκλογικού χαρακτήρα και όχι ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπογραμμίζει ότι ο ρόλος της Ελλάδας στον διεθνή ενεργειακό χάρτη έχει αναβαθμιστεί, με τη χώρα να μετατρέπεται «σε ενεργειακή πύλη της Ευρώπης», ενώ κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας του στο υπουργείο θα αναδείξει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση του νόμου της «Μικρής ΔΕΗ» και τη «διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο των ενεργειακών δικτύων, τα οποία μάλιστα επεκτείναμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης