«Όποιος ακούσει τα συνθήματα που φωνάζουν χιλιάδες μαθητές, καταλαβαίνει εύκολα πως αυτό που τους “βγάζει στο δρόμο”, είναι το γεγονός πως το σημερινό σχολείο λειτουργεί ως ένα σκληρό και ακριβό εξεταστικό κέντρο, που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες μορφωτικές τους ανάγκες», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τις μαθητικές κινητοποιήσεις.

«Γι’ αυτό και εναντιώνονται στην ισοτίμηση των πτυχίων των ΑΕΙ με τα κολέγια, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ. Γι’ αυτό και καταγγέλλουν την πρόθεση της κυβέρνησης για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και στις τρεις τάξεις του Λυκείου με θέσπιση Εθνικού Απολυτηρίου και καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από το νέο σχολικό έτος, εξαγγελίες που με θράσος επανέλαβε και μια μέρα πριν τη μαθητική πορεία σε συνέντευξή της η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος ακούσει τα συνθήματα των μαθητών, καταλαβαίνει εύκολα πως το σχολείο, που φοιτούν, έχει γίνει χειρότερο, πιο απωθητικό και αγχωτικό, αφού με τον νόμο Γαβρόγλου, που ψήφισε πέρσι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι μαθητές και οι οικογένειές τους σηκώνουν ακόμα μεγαλύτερο οικονομικό και ψυχολογικό βάρος για να ανταποκριθούν σε αυτό», προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ο αγώνας που δίνουν χιλιάδες μαθητές είναι δίκαιος» υπογραμμίζει η ΚΝΕ καταλήγοντας «το μαθητικό κίνημα μπορεί και πρέπει να δυναμώσει ακόμα περισσότερο με τον συντονισμό και την οργάνωση των αγώνων των μαθητών σε κάθε γειτονιά και πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης