Κουντουρά: Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη

Κουντουρά: Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη
«Ο τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους, τις χώρες, τα έθνη. Ο τουρισμός σχετίζεται με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι εδώ είναι διάσημοι για τη φιλοξενία τους και σας εύχομαι να το αισθανθείτε αυτό όσο θα είστε εδώ» επεσήμανε μεταξύ άλλων η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά σε ομιλία της στο Αγρίνιο σε δείπνο που παρέθεσε σε δημοσιογράφους, εκπροσώπους των τοπικών φορέων, αρχών στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

«Είστε στη χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία και πολιτισμό. Είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, είναι η χώρα που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, όλων των φιλοσόφων, αλλά επίσης και η χώρα του πατέρα της ιατρικής, του Ιπποκράτη. Η Ελλάδα είναι ένας μικρός παράδεισος στη Γη κι είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσετε την περιοχή και την ομορφιά που σας περιγράφηκε» πρόσθεσε.

Παράλληλα, η κα Κουντουρά τόνισε: «Σχετικά με αυτόν τον πανέμορφο προορισμό που θα επισκεφτείτε εκτός από τη φυσική ομορφιά που έχει, έχει πανέμορφες λίμνες, ιαματικές πηγές και το σημαντικότερο από όλα είναι οι άνθρωποι σε αυτό το μέρος».

Τέλος, συνεχάρη τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για την προσπάθεια που κάνει «να προωθήσει αυτό το όμορφο μέρος», καθώς επίσης και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή «για τη σπουδαία συνεργασία που είχαν όσο ήταν υπουργός Ναυτιλίας στην ανάδειξη του τουρισμού της χώρας μας».

Από τη μεριά του, ο κ. Κατσιφάρας υπογράμμισε: «Η περιφέρεια μας είναι μια περιφέρεια στραμμένη στην Ευρώπη, μπολιασμένη από τις δημοκρατικές αξίες και τις αξίες της αλληλεγγύης. Χαίρομαι γιατί ανοίγει ένα δημόσιο βήμα για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις, τη δημοκρατία στην Ευρώπη, την πολιτική της συνοχής, τις αξίες της ανθρώπινης οντότητας. Βρισκόμαστε μπροστά σε ανοιχτές προκλήσεις».

«Υπάρχει ένα ερώτημα ανοιχτό, η Ευρώπη, το μέλλον της, οι ευρωπαϊκές αξίες, οι αξίες της δημοκρατίας, του πολιτισμού και το αύριο στην ευρωπαϊκή κοινότητα, οι ανισότητες ή τα νέα προβλήματα από την τρομοκρατία, το έλλειμμα ασφαλείας που οδηγεί πολύ βαθιά την Ευρώπη σε συντηρητική στροφή είναι ανοιχτά ζητήματα για όλες τις κοινότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαίρομαι γιατί αυτά τα μεγάλα ευρωπαϊκά ζητήματα θα 'ναι αντικείμενο συζήτησης εδώ στην Αιτωλοακαρνανία σε μία περιφέρεια, σε μια περιφερειακή ενότητα, με ιστορία, πολιτισμό, ανθρώπους με δημοκρατική καταβολή και συμβολή ιστορικά στην Ελλάδα και στο ευρωπαϊκό επίπεδο» πρόσθεσε.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε: «Είμαστε μία περιοχή με ένα σπάνιο οικοσύστημα, θα έλεγα ότι το υγρό στοιχείο είναι γύρω μας, μία περιοχή με ισχυρό πρωτογενή τομέα κι εξωστρεφή αγροτικά προϊόντα και θα έλεγα ότι είμαστε η περιφερειακή ενότητα που είναι η πρώτη στην παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Πρωτογενής τομέας και τουρισμός είναι οι δύο μεγάλες προκλήσεις για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας. Με την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού καθώς και με τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου άνοιξαν οι αναπτυξιακοί ορίζοντες στην περιοχή μας, καθώς κι η αναβάθμιση του αεροδρομίου στο Άκτιο συμβάλλει έτσι ώστε να καταστεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τουριστικός προορισμός. Την εφετινή χρονιά είχαμε ένα ρεκόρ αφίξεων και διανυκτερεύσεων που πραγματικά αλλάζει τα παραγωγικά κι οικονομικά δεδομένα της περιοχής μας».

Καταλήγοντας επεσήμανε: «Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας, είναι η κουλτούρα της Ευρώπης που έρχεται και μας δίνει μια νέα εσωτερική δύναμη να ξαναδούμε την κοινωνία στο αύριο».

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018, 05:01